SKLADIŠČENJE

Skladiščenje je strošek, ki ga kupec dodatno ne rad prizna, zato se trudimo, da uporabljamo naše skladiščne kapacitete v korist zniževanja transportnega stroška na celotni prevozni poti.

Eden od ključnih elementov zadovoljstva pri ogrevanju s peleti je njihovo pravilno skladiščenje. Uskladiščiti jih je treba tako, da ostanejo kolikor je le možno suhi in s tem čvrsti vse do njihove porabe.

Prav vlaga je eden ključnih kriterijev energetske učinkovitosti ogrevanja s peleti. Zakaj? Zamislite si, da kurite na pelete, katerih vlažnosti je dosegla 10 odstotkov. To pomeni, da z vsako 15-kilogramsko vrečo, ki jo skurite, uparite 1,5 litra vode. Za to se (pod določenimi pogoji) porabi (dejansko izgubi) okoli 3,5 MJ energije! Če bi kurili pelete z običajno 7-odstotno vlažnostjo, bi pri 15-kilogramski vreči uparili zgolj 1,05 litra vode in za to porabili 2,45 MJ energije. Če bi kurili pelete, ki imajo vlažnost zgolj 5 odstotkov, bi to pomenilo, da morate upariti 0,75 litra vode, za kar porabite 1,75 MJ energije. Ob tem je treba upoštevati, da imajo peleti standarda ENPlus vsaj 16 MJ energije na kilogram.

Skratka, če potrebujete skladiščenje, nas kontaktirajte.